Imagination needs inspiration to bloom.2010/05/12

Under en perfekt yta döljer sig verkligheten

I heart Hollywood av Lindsey Kelk

Välkommen till Hollywood - där den putsade ytan döljer mindre vackra skavanker och brister. Där glänsande lockar visar sig vara extensions och den fräscha solbrännan brun utan sol. Där rikedom och framgång inte behöver betyda begåvning och tvärtom, någonting som huvudpersonen Angela Clark snart blir medveten om. Efter att ha lämnat pojkvännen Alex hemma i New York beger hon sig till Hollywood med en vän för att göra en intervju med skådespelaren James Jacobs för tidningen The Look. James visar sig snart vara ett charmtroll och Angela börjar tvivla på hans rykte som hjärtekrossare. Men så är han ju också skådespelare.

Angelas vistelse i utseendefixeringens och självmedvetenhetens huvudstad utvecklas till en farlig balansgång mellan moral och passion och hon tvingas välja mellan pojkvännen där hemma i New York och en filmstjärnas hämningslösa flirtande.

Bokens höjdpunkt är slutet, som knyter ihop handlingen bra. I övrigt så känns alltihop klichéartat och luckor lämnas tomma som exempelvis sanningshalten i James uppvaktande eller orsaken till Blakes konstanta bitterhet. En bok som inte kräver någon vidare koncentration eller tolkning och passar bra på resande fot eller mellan två djupare böcker. Men till Kelks försvar så vet läsaren på förhand vilka teman som behandlas samt att syftet inte är att ge läsaren någon tankeställare eller liknande.

Den rosa framsidan med en tecknad shopaholic speglar med rättvisa innehållet i boken.


Betyg 4,5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar