Imagination needs inspiration to bloom.2010/06/01

En resa mot självinsikt

The Alchemist av Paulo Coelho

Den världsberömda berättelsen om den unge fåraherden Santiago, bosatt i Andalusiens vackra landskap, har blivit en modern klassiker och är världens mest översatta bok genom tiderna. Santiago drömmer om en skatt belägen vid Egyptens pyramider och bestämmer sig, till skillnad från de flesta människor med drömmar, att försöka finna den. Han lämnar allt och beger sig iväg på ett fascinerande äventyr där han möter människor som karaktäriseras av visdom och inflytande.


Paulo Coelhos syn på världen och livets mening är fascinerande. De grundläggande budskapen i boken är enkla, men väl värda att betänka. Alla människor har en "Personlig legend" som väntar på att bli upptäckt. Den är lika speciell som varje människa är unik och det är var mans uppgift att finna sin egen, något som inte sällan kräver uppoffringar och beslutsamhet. Denna "Personliga legend" är, föga överaskande, betydligt mer symbolisk än materialistisk och syftar till en persons öde och målsättning i livet. Coelho understryker vikten av att lämna tryggheten och bege sig ut i världen för att finna sig själv. Han framhåller också att det är resan och inte målet som har betydelse.

Boken fyller läsaren med inspiration och utmanar en att följa sitt hjärta, övervinna sin rädsla och söka sin egen sanning.

Betyg 7/10

1 kommentar:

  1. Den absolut bästa bok jag läst - förstod på något sätt meningen med livet. Din sista sammanfattning är underbar "att följa sitt hjärta, övervinna sin rädsla .." osv är underbar.
    Ha det - nu har jag lagt dig som favorit - nu får du dela med dig av ditt liv också! Kram Ylva

    SvaraRadera